Info @ pardisnoor.com
تلفن :۹۱۰۰۸۸۰۸-۰۲۱
۰۲۱-۹۲۰۰۸۸۰۸
تلگرام : ۰۹۱۹۸۰۱۶۴۰۰
کلینیک ستون فقرات

دیسك 

دیسك ماده قابل انعطافی در بین مهره ها می باشد كه جلوی ضربه ناشی از ایستادن، نشستن و دویدن به مهره ها را می گیرد. هر دیسك از دو قسمت هسته دیسك كه در وسط قرار  دارد و حلقه كه هسته را در بر میگیرد تشكیل شده است. درصورتیكه به این حلقه به علت فشار زیاد پاره شود، سبب بیرون زدگی هسته دیسك ، فشار به اعصاب نخاعی و درد در ناحیه كمر و پا می شود. در موارد شدید در صورت عدم درمان می تواند منجر به بی حسی و گزگز و حتی فلج اندامهای تحتانی شود.

 

آندوسكوپ 

آندوسكوپ وسیله ای است كه می توان با آن مهره ها، بافت  های اطراف مهره و دیسك را بدون ایجاد شكاف در ناحیه كمر به طور مستقیم دید و بوسیله آن می توان قسمتی از دیسك را كه عامل فشار برروی عصب است خارج نمود.

 

مزایای آندوسكوپی دیسك در مقایسه با جراحی 

در عمل جراحی برای دسترسی به دیسك قسمتی از استخوان مهره ه اجبار برداشته می شود ، در صورتیكه در آندوسكوپی هیچ قسمتی از استخوان برداشته نمی شود. در جراحی متداول، احتمال چسبندگی بعد از عمل در اطراف اعصاب نخاعی بیشتر از آندوسكوپی است .  در آندوسكوپی شكافی بطول 8 میلیمتر با فاصله ای از مهره ایجاد می شود در صورتیكه  در عمل جراحی شكاف بزرگی در ناحیه كمر ایجاد می شود كه از نظر زیبایی نیز حائز اهمیت است. آندوسكوپی بصورت سرپایی انجام می شود و نیازی به بستری در كلینیك نخواهد بود و بیمار می تواند هر چه سریعتر به فعالیتهای روزمره خود بازگردد . 

 

شرایط لازم جهت انجام آندوسکوپی دیسک

ام آر آی جدید شما همراه با نتایج معاینه شما توسط پزشك كلینیك بررسی می شود و در صورت داشتن شرایط لازم می توانید این عمل را انجام دهید.

 

آمادگیهای لازم جهت انجام عمل آندوسکوپی دیسک

– ناشتایی قبل از عمل حدوداٌ 6 ساعت
– حضور یک نفر همراه جهت انجام اموراداری  بیمار
– همراه داشتن کلیه مدارک پزشکی مربوط به بیمار


نحوه انجام عمل آندوسکوپی دیسک

ابتدا به استفاده از سی تی اسکن یا فلورسکوپی محل دقیق ورود آندوسکوپ تعیین شده ، بعد از انجام بیهوشی با ایجاد شکاف ( 8 میلیمتر )
در این ناحیه ، آندوسکوپ وارد سوراخ بین مهره ای می گردد و قسمتی از دیسک که به ریشه عصب فشار می آورد خارج می گردد .

عوارض احتمالی عمل آندوسكوپی دیسک

عوارض آندوسكوپی بسیار كم (4%) بوده و  شایعترین عارضه آندوسکوپی گزگز و درد ناحیه اعصاب بین مهره ای می باشد كه فقط در 5 تا 15% موارد گزارش شده است و خودبخود در طی چند هفته از بین خواهد رفت.

 

بستری پس از عمل

معمولا این عمل به صورت سرپایی انجام می شود و احتیاج به بستری ندارد.

 

بدون جراحی درمان شوید ، با عمل آندوسکوپی دیسک

 

 

استراحت پس از عمل

 پس از آندوسكوپی به مدت یك هفته در منزل استراحت نموده و بعد از آن بتدریج فعالیتهای معمول خود را شروع نمایید.

 

عود دیسک 

در مواردی كه بعد از درمان درد بیمار در حد مطلوبی كاهش نیافته باشد ممكن است نیازی به آندوسكوپی مجدد جهت برداشت باقی مانده های دیسك باشد كه البته در تعداد كمی از موارد این مسئله لازم می باشد.